Mas Vinyoles, un Venture Builder molt particular

 

 

Venture builder vs Acceleradora

 

Mas Vinyoles Venture Factory és un venture builder que disposa d’un espai incubadora en una masia rehabilitada, ubicada al Nord de Barcelona, a la falda del Prepirineu.

 

Hi ha encara bastant desconeixement del què és un venture builder i se’l confon sovint amb una acceleradora. Una acceleradora, de temàtica especialitzada o generalista, selecciona 2-3 cops l’any un petit nombre de startups incipients per ajudar-les molt intensivament durant uns pocs mesos a “enlairar-se”.

 

L’acceleradora, en definitiva, és una consultora/assessora/formadora que sol cobrar en part amb diners i en part en espècies (petita participació a la societat).

 

El venture builder, per contra, és part activa de la generació de la idea, de la creació i llançament de la startup, de vegades arrencant conjuntament amb els emprenedors, de vegades incorporant-los més tard.

 

 

Venture Builders per vocació

Nosaltres som Venture Builders per necessitat i sobretot, sobretot, per vocació.

Ermen Llobet, fundador de Mas Vinyoles Venture Factory

Per la nostra ubicació fora del “main stream” metropolità, difícilment tindrem mai el flux suficient de projectes interessants que necessita una acceleradora; però per sobre de tot, nosaltres tenim ànima d’emprenedors més que de consultors, per això vam decidir ser venture builders. I ser-ho des del medi rural; un medi rural que ens aporta moltes oportunitats i al qual volem ajudar.

Però com a venture builders encara fem un pas més. Habitualment els venture builder llancen molts projectes digitals (tipus market place) amb una metodologia molt codificada, en un temps curt i una inversió inicial mínima. El resultat és que molts projectes fracassen (ràpid) a canvi que algun tingui un gran èxit. Nosaltres, per contra, combinem projectes digitals amb projectes tecnològics i com diem sovint, software amb hardware i apostem per la qualitat, més que per la quantitat. Nosaltres volem que la majoria dels nostres (pocs) projectes siguin un èxit.

 A Mas Vinyoles Venture Factory cada projecte té una història i una solució particular. Tot això fa de Mas Vinyoles un venture builder molt particular.

 

 

L’Origen dels nostres projectes startup

 

 

Rural Meeting, per exemple, va derivar d’una associació del mateix nom que agrupava establiments rurals amb oferta d’espais per a esdeveniments. L’associació havia contractat dos professionals per ajudar a comercialitzar l’oferta dels socis a través d’un portal web, però els resultats no eren els esperats. Aquestes professionals com a emprenedores, junt amb tres establiments i Mas Vinyoles VF vam transformar el projecte en una plataforma on-line adreçada al client final empresa.

 

Els premis ADN Emprèn instituïts per Mas Vinyoles VF amb l’Ajuntament de Torelló i la UVic van concedir un guardó el 2017 al fundador del Barcelona Drone Center de Moià. Sis mesos més tard naixia Exodronics, un projecte on el Barcelona Drone Center hi posava la tecnologia i Mas Vinyoles Venture Factory estructurava l’equip (emprenedor) i el Pla de negoci i vehiculava el finançament. 18 mesos més tard s’ha presentat el primer d’una sèrie de productes en un mercat en gran expansió.

 

Per contra, Fintistics és una plataforma “fin-tech” nascuda, desenvolupada i finançada completament pel propi equip de Mas Vinyoles. Està a punt de fer-se pública i estem convençuts que “la petarà”.

 

Finalment, Flock va sorgir d’una altra iniciativa: el Catalonia Drone Camp, taller de formació per a emprenedors conduït per Mas Vinyoles Venture Factory  conjuntament amb el Barcelona Drone Center i la Universitat de Vic. Tres emprenedors participants van proposar a Mas Vinyoles d’engegar junts aquest projecte que està generant una gran expectativa.

 

A banda dels anteriors, alguns altres projectes van esvair-se pel camí, abans d’arrencar, però n’arriben de nous. Així per exemple, dos empresaris ens proposen de llançar conjuntament un market place relacionat amb el seu sector, ja que ells no tenen temps ni experiència en llançar una startup. Veurem si cristal·litza.

 

Per la resta, aquest 2020 es presenta amb una nova edició del Catalonia Drone Camp i el reforçament del nostre equip de serveis de suport a les nostres startups. I per sobre de tot, un any molt important per als nostres quatre projectes emprenedors. N’anirem parlant.

 

 

Ermen Llobet Martí, gener 2020.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

1 × 5 =