L’aposta catalana: Mobilitat sostenible i eficient

L’aposta catalana: Mobilitat sostenible i eficient

 

 

Mobilitat eficient a Catalunya

 

 

Catalunya aposta per una mobilitat sostenible i en són un bon exemple les 700 activitats que acollirà aquest any la Setmana Europea de la Mobilitat. Entre els objectius d’aquesta iniciativa s’hi troba l’impuls de l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

 

 

El sorgiment de noves tecnologies i fonts d’energia han estat clau per a la millora de l’eficiència dels modes de transport de motor i el desenvolupament de nous tipus de vehicles. Fins ara, el sector del transport a Catalunya estava dominat exclusivament pels derivats del petroli i s’ha arribat al 28% de les emissions totals de gasos contaminants. La utilització de motors elèctrics, entre altres fonts d’energia, representen un avantatge a l’hora de fer un consum més sostenible dels recursos energètics.

 

 

Vehicle elèctric, visió de futur

 

 

Prioritzar el vehicle elèctric és una de les fites que s’ha marcat el Govern català per als propers anys de cara a instaurar un nou model energètic més sostenible, i que recull el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya.

 

 

Per fer possible el creixement del vehicle elèctric és essencial la construcció d’una xarxa de punts de recàrrega per a tot el territori i és així com el Pla estratègic per al desplegament de la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC) té per objectiu garantir el subministrament d’energia elèctrica als ciutadans i empreses als propers anys.

 

 

Catalunya ja disposa de 71 estacions de recàrrega elèctrica i un total de 1.582 endolls de vehicle elèctric i es preveu ampliar fins a 500 estacions i 25.000 punts de recàrrega, com també posar en funcionament un sistema de pagament eficaç i universal per a totes les estacions d’accés públic compatible amb els sistemes europeus.

 

 

Segons dades de l’Institut Català d’Energia, el parc de vehicles de turismes i motos elèctriques ja s’eleva a una xifra total de 15.365 al principi del 2019. Des del 2013 hi ha hagut una clara evolució positiva de matriculacions de vehicles elèctrics i cal destacar que ja s’han matriculat 850 cotxes i 1.001 motos elèctriques només en aquest primer trimestre del 2019.

Des del Mas Vinyoles Venture Factory apostem per aquesta proposta de futur i ja disposem d’un punt de càrrega elèctrica que opera 100% amb energies renovables fomentant la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Volem ser un referent per a totes aquelles empreses que vulguin sumar-se a la transició energètica i participar d’aquesta Catalunya més sostenible.

#MobilitatSostenible

#energianeta

#mobilitat19

#transicióenergètica

#SetmanaEuropeaDeLaMobilitat

#MasVinyolesSostenible

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

four + 7 =